dimecres, 23 de maig del 2007

Una Visita Inesperada


Ets el ciutada romà Caius Junius Tranquillus, vius en una Vil·la senyorial als voltants d’Estabia. Ets un ric propietari, la teva casa es rica i compta amb esclaus de tota mena.

Avui rebras la visita d’una rica i noble família de Roma, ell és el senador Marcus Lepidus, la seva dona pertany a una de les famílies mes nobles de Roma La família Livia, viatgen amb les seves filles, Julia i Livila, elles son adolescents i molt presumides. També les acompanya el fill gran , el noble Gneu Lepidus, que és capità dels exercits de Roma i està destinat a la legió Gemina actualment en servei a la Campània.

La família romandrà uns dies a casa teva i tu vols quedar molt bé, Els vols oferir l’ala Oest de la casa que actualment esta buida des que van morir els teus sogres, els molt nobles Semproni i Silvia Rufus, Caldrà que tots els teus esclaus busquin els millors mobles per moblar les estances. Cal disposar per ells tres dormitoris (cubicula) i una sala d’estar menjador (Triclinius) també caldrà preparar un despatx pel senador (tablinum) i els banys (balneum). Ordenes que també decorin i preparin el jardi del darrera (Peristilum) on en aquesta època de l’estiu fa de tan bon estar.

Cal que facis una descripció del mobiliari i decoració, vaixella etc, que vols que col·loquin a cada estança. I si es possible algunes imatges per si algun esclau no sap llegir.

La llista és la següent:


Mensa

Lectus

Sediculum

Solium

Subsellium

Candelabrum

Bisellium

Tripus

Pixis

Urna

Lucerna

Rhiton

Loculus

Cantharus

Calix

Ligula

Cochlear

Arca


1 comentari:

Anònim ha dit...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!